Ştiri

Ce să fie, ce să fie? Au salvat Acceleratul!

Publicat de Admin

sursă articol: gsp.ro, autor Maria Andrieș

File de istorie rapidă: Primăria Sectorului 1 a închiriat un nume pe care nu-l poate folosi şi o marcă veche de doi ani

Până la urmă, primarul sectorului 1 şi-a văzut visul cu ochii şi cu majoritate simplă de voturi. La sfârşitul lui iulie, consilierii locali i-au dat voie să se joace de-a patronul de club.

Hotărârea a trecut subliminal, de vară, după ce opoziţia contrariată a părăsit sala. Între noi fie vorba, are şi majoritatea dreptatea ei. Era cazul să-şi dea seama până acum cei de la USR şi PNL că în şedinţele de CL trebuie să stai cu mâna ridicată, până faci întindere! Şi la pro, şi la contra, şi la abţineri, să fii sigur că te-au numărat cel puţin o dată. Că „nu putem repeta votul”, dacă există neclarităţi, liderii de grup „pot analiza proba video”, adică înregistrarea şedinţei.

După ce-au decis să purceadă la salvarea Rapidului, consilierii rămaşi au discutat despre amplasarea de puţuri în cartiere, „în sânul cartierelor”, „măcar apă să le dăm”. Cam astea sunt problemele acute ale sectorului 1: potabila şi fotbalul. Nu neapărat în ordinea asta.

Un Rapid acoperit de acte
Primarul Dan Tudorache susţine că s-a înţeles cu lichidatorul SC FC Rapid SA pentru închirierea numelui, siglei şi culorilor. Conform News.ro, Primăria va plăti 5.000 de euro lunar. „Contractul este valabil până la licitaţia care va avea loc în toamnă. Atunci vom cumpăra mărcile şi palmaresul şi totul va fi în regulă”, a explicat edilul. Nu cadra cu funcţia dacă se arăta nesigur de rezultatul licitaţiei. Marca Rapid încă n-a fost evaluată, iar primarul Tudorache se grăbeşte. Vrea să înscrie „noua entitate sportivă” în Liga a 4-a, la AMFB. Pe 18 august este termenul limită. „Acum se fac toate procedurile, cu actele, cu tot ce este nevoie”, spune Tudorache.

Prin „noua entitate sportivă” se înţelege o societate comercială înfiinţată de Primăria Sectorului 1. În zorul spre fotbalul mic, Dan Tudorache nu precizează din cine este format acţionariatul acestei SC. Sau consiliul ei de administraţie. Sunt detalii care fac toţi banii publici.

Entitate fără identitate
Un alt detaliu cât un vagon lipsă din spatele locomotivei lui Tudorache este CIS-ul. Certificatul de identitate sportivă, nu CIS-ul de judeţ. CIS-ul de la MTS, care-ţi permite să angajezi directori tehnici, antrenori şi alţii, vorba edilului, „nu mai reţin exact funcţia”. La AMFB, unde se grăbeşte primarul cu dosarul de înscriere, lipsa asta n-ar reprezenta un obstacol. Mai ales de când AMFB însăşi are CIS-ul suspendat după un control de la MTS. Dar la investiţiile pe care le promite primarul, ai nevoie de actul ăsta. Altfel n-ai cum să cheltui legal cele cinci procente sportive din bugetul sectorului!

Există deja un CIS pe numele Rapid, deţinut de AFC Rapid Bucureşti, emis în 2001, pe durată nedeterminată. În caz că decide să dea curs Legii Sportului, Primăria Sectorului 1 trebuie să solicite CIS pe un nume diferit: Interregio, Regio, TGV Cursă de Persoane. Sau Acceleratul de Campanie.

„Entitatea” primarului se va afla într-o situaţie asemănătoare cu echipa-fanion a Primăriei Timişoara, ACS Poli. Un simulacru politizat al Politehnicii, cu piese de la Recaş şi caroserie de la bugetul local. O echipă predestinată locului doi în competiţia pentru premiul publicului, la mare distanţă de câştigătoare, echipa suporterilor, ASU Poli. Cam aşa va fi şi Rapid Sector 1, alcătuit din bucăţi, omisiuni şi calcule electorale, în concurenţă cu orice echipă sprijinită de fanii giuleşteni.

Deocamdată, Tudorache se baricadează cu simboluri rapidiste, pentru un deja-vu autentic, de strânsură. Plăteşte 5.000 de euro lunar pentru un parfum de afiliere, absolut original, ce n-a mirosit Parisul. Marca FC Rapid, scria Prosport, e una înregistrată la OSIM acum doi ani. Cam de aceeaşi vârstă cu FCSB. Şi înregistrată de un administrator judiciar instalat ilegal. Nu-i problemă, rezistă emailul, cât să anunţe edilul un derby cu echipa Armatei, Steaua – Rapid, versiunea naţionalizată.

Comentarii

comentarii

Despre autor

Admin

Comentează